Even voorstellen: Esther

RedactieAlgemeen

Hallo allemaal!

Ik wil me graag even aan jullie voorstellen. Ik ben Esther, 21 jaar oud en ik ben drie jaar geleden als Zeeuws meisje rechten gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Toen ik nog op de mavo zat wist ik al zeker dat ik rechten wilde gaan studeren, maar dan natuurlijk wel in Rotterdam, de mooiste stad van Nederland! Zo ben ik via de havo en het HBO uiteindelijk op de universiteit beland. In mijn tweede jaar ben ik bij de Rechtswinkel Rotterdam gaan werken. Naast mijn studie en mijn werk bij de rechtswinkel ben ik twee dagen in de week werkzaam als juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Naast deze dagen op kantoor en al dat studeren speel ik in het weekend nog steeds mijn voetbalwedstrijden in Middelburg en doe ik graag een drankje met vriendinnen.

Het is een ontzettend leuke ervaring om bij de Rechtswinkel in de praktijk toe te kunnen passen wat je in de colleges leert. We proberen cliënten altijd een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van hun juridische positie. Je merkt al snel dat de vragen uit de praktijk lang niet altijd aansluiten bij wat je hebt geleerd in de collegebanken, omdat elk juridisch probleem helemaal anders is. Dit vind ik juist het leukste aan onze telefoondiensten, omdat je dan samen met collega’s op zoek gaat naar het juiste antwoord.

Ik vind zelf de vraagstukken met betrekking tot het personen- en familierecht en arbeidsrecht het meest interessant, omdat dit meestal situaties zijn die veel mensen in het dagelijks leven tegen komen. Mocht je dus een vraag hebben voor mij over een van deze kwesties of over een ander rechtsgebied, dan staan mijn collega’s en ik op maandag en donderdag (13:30-17:30) en dinsdag, woensdag en vrijdag (8:30-12:30) klaar om uw juridische vraag telefonisch te beantwoorden.

Mijn tijd bij de rechtswinkel zit er helaas al bijna op, maar ik kan zeker zeggen dat in een hele leuke tijd heb gehad met mijn medestudenten!

 

RedactieEven voorstellen: Esther