Even voorstellen: Gijs!

RedactieAlgemeen

Hallo allemaal! Ik ben Gijs, 24 jaar oud en reeds een jaar werkzaam bij de Rechtswinkel Rotterdam. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan hockey, fitness en het doen van een ‘klein drankje’ op zijn tijd. Op het moment volg ik met veel plezier de master Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit. Hoewel ik het ondernemingsrecht een enorm interessant rechtsgebied vind, is het prettig om door het werk voor de Rechtswinkel met de menselijke kanten van het recht in aanraking te blijven komen.

Regelmatig hebben mijn collega’s en ik mensen aan de lijn die zich geen raad meer weten met de situatie waarin ze zich bevinden. Zo zien wij een redelijk aantal van schrijnende gevallen: problemen met werkgevers die het loon weigeren uit te betalen, winkels die onvoldoende garantie geven en in het verleden zelfs autohandelaren die auto’s afleveren die te snel stukgaan. Voor de mensen die dit overkomen zijn wij vaak het laatste redmiddel en ik vind het zelf dan ook veel voldoening geven om juist in deze gevallen mensen te helpen. Helaas kunnen wij niet altijd helpen, we zijn immers (nog) geen advocaten. In dit soort situaties kunnen we gelukkig zaken doorverwijzen naar de bij ons aangesloten advocaten, die zaken met en zonder toevoeging (door de staat gefinancierde rechtsbijstand) overnemen en tot een goed einde proberen te brengen. Zo is er alsnog een vangnet voor problemen die wij bij de Rechtswinkel niet op kunnen lossen.

In sommige gevallen nemen wij bepaalde zaken in die we zelf kunnen afhandelen. We schrijven dan voor de cliënt een brief, in samenwerking met een begeleidend advocaat, en proberen het probleem dan zonder rechtsgang op te lossen. Natuurlijk hebben we niet in alle gevallen succes, maar vaak kunnen we toch een voor de cliënt bevredigende oplossing creëren. Ook dit is een reden waarom ik iedereen die een rechtenstudie volgt aanraad om iets voor de maatschappij terug te doen bij de Rechtswinkel, het is een mooie manier om alvast enige praktijkervaring op te doen.

Heeft u ook een juridisch probleem? Mijn collega’s en ik staan op maandag en donderdag (13:30-17:30) en dinsdag, woensdag en vrijdag (8:30-12:30) klaar om uw juridische vraag telefonisch te beantwoorden!

Tot horens!

Gijs

 

 

RedactieEven voorstellen: Gijs!