Even voorstellen: Lukas

RedactieAlgemeen

img_2105

Hallo allemaal!

Mijn naam is Lukas, ik ben 22 jaar oud en dit jaar rond ik mijn bachelors Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik loop graag hard, zo heb ik vorig jaar met Stichting NYMMT de marathon van Praag gelopen, naast deze sportieve prestatie hebben we meer dan €10.000 op weten te halen voor een basisschool in Rumonge, Burundi. Dit jaar zal ik samen met collega’s van de Rechtswinkel meedoen aan de Bruggenloop en ook de marathon van Rotterdam wil ik dit jaar lopen.

Mede omdat ik mij meer wilde verdiepen in het toepassen van het recht in het dagelijks leven heb ik hier gesolliciteerd en sinds augustus 2015 werk ik dan ook bij de Stichting Rechtswinkel Rotterdam. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen die (juridische) problemen heeft om hulp kan vragen wanneer hij/zij dat nodig acht. Ik streef er naar bellers zo goed mogelijk van advies te voorzien en door de variatie in voorgelegde vraagstukken ga ik iedere week weer met plezier naar de Rechtswinkel toe! Het gezellige team collega’s speelt hier natuurlijk ook een rol in.

Na ruim een half jaar bij de Rechtswinkel gewerkt te hebben ben ik toegetreden tot het huidige bestuur als penningmeester. De continuïteit van de Rechtswinkel willen we uiteraard waarborgen en alhoewel wij onze diensten gratis verlenen, maken wij vanzelfsprekend wel kosten. Dit maakt het een uitdagende taak die ik, gelukkig samen met mijn collega Lisanne, vol passie aanpak.

De rechtsgebieden die mij het meest aanspreken zijn ondernemingsrecht en fiscaal recht. De wetgeving wijzigt vooral bij laatstgenoemde voortdurend en het is dan ook zaak om deze veranderingen nauwkeurig te volgen. De derde dinsdag van september zit ik dus niet alleen achter de televisie om naar de mooie hoeden te kijken.

Heb jij een juridische vraag over het arbeidsrecht, huur- en woonrecht, personen- en familierecht, erfrecht of het consumentenrecht? Mijn collega’s en ik staan op maandag en donderdag (13:30-17:30) en dinsdag, woensdag en vrijdag (8:30-12:30) klaar om jouw juridische vraag telefonisch te beantwoorden.

RedactieEven voorstellen: Lukas