Even voorstellen: Massimo!

RedactieAlgemeen

Mijn naam is Massimo, ik ben 21 jaar en derdejaars student Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit.

Na het behalen van mijn propedeuse in het eerste jaar was ik op zoek naar een mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Ik besloot om te solliciteren bij de Rechtswinkel Rotterdam en sinds oktober 2015 ben ik hier dan ook als vrijwilliger werkzaam. Het werken bij de rechtswinkel geeft je een beeld van dagelijkse (juridische) problemen die zich in de samenleving voordoen, problemen waar ik voor mijn tijd bij de rechtswinkel soms helemaal geen weet van had.

Tijdens elk telefoontje probeer ik mij zo goed mogelijk in te leven in de situatie van de hulpzoekende. Dit is soms moeilijk, nu veel situaties ver van mij persoonlijk af staan, maar dit is ook juist weer een uitdaging. Ik haal voldoening uit het werken bij de rechtswinkel als ik iemand echt verder heb kunnen helpen of van waarde ben geweest in de beantwoording van zijn of haar vraag.

Ook heb ik samen met een collega vorig jaar met succes mogen procederen voor de kantonrechter. Onze cliënte is in het gelijk gesteld! Het was een heel bijzondere ervaring om het juridische proces voor de rechter mee te maken. Een leuke bijkomstigheid was het feit dat ik mijn eerste salaris als gemachtigde van cliënte mocht ontvangen.

Mijn tijd bij de rechtswinkel zit er helaas bijna op, maar ik kan zeggen dat ik een hele leuke en leerzame tijd heb gehad. Ik zou het iedereen aanraden, want het is een hele mooie aanvulling op je studie.

Mijn collega’s en ik staan op maandag en donderdag (13:30-17:30) en dinsdag, woensdag en vrijdag (8:30-12:30) klaar om jouw juridische vraag telefonisch te beantwoorden.

RedactieEven voorstellen: Massimo!