Even voorstellen: Romy!

RedactieAlgemeen

Hoi allemaal! Ik ben Romy, 20 jaar en ik zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Ik heb onlangs ontdekt dat mijn interesse ligt bij het arbeidsrecht, en ik hoop dan ook na mijn bachelor deze master te kunnen volgen! Naast studiegerelateerde activiteiten ben ik vooral bezig met uitgaan, op terrasjes zitten en tijd doorbrengen met mijn familie.

Mijn interesse voor het recht begon al vroeg. Ik keek met mijn vader altijd allerlei detectives, waardoor ik zelf graag rechercheur wilde worden. Zo ben ik geïnteresseerd geraakt in het strafrecht en de rechtspsychologie. Inmiddels ben ik er dus achter gekomen dat bij deze rechtsgebieden niet mijn passie ligt, maar de detectives kijk ik nog steeds!

Ik ben pas drie maanden werkzaam bij de Rechtswinkel Rotterdam, maar in die drie maanden heb ik enorm veel geleerd over de rechtspraktijk. Wat mij vooral opvalt, is dat de theorie die wij leren op de universiteit heel anders is dan hoe het in er werkelijkheid aan toe gaat. Het oplossen van een praktijkprobleem is totaal andere koek dan het oplossen van een theorieprobleem, en het is dan ook erg waardevol dat wij dit bij de Rechtswinkel Rotterdam kunnen leren. Daarnaast had ik niet verwacht dat ik zoveel voldoening zou krijgen van het helpen van mensen met een dergelijk praktijkprobleem. Het voelt ontzettend goed wanneer iemand echt verder kan met jouw advies, en ook dat is voor mij erg waardevol.

Vanaf mei vervul ik de functie van Secretaris binnen het bestuur van de Rechtswinkel Rotterdam, naast de gebruikelijke wekelijkse medewerkersactiviteiten. Ik hoop samen met mijn bestuur de Rechtswinkel Rotterdam naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen, zodat wij als stichting iedereen zo goed mogelijk kunnen helpen! Mijn collega’s en ik staan dan ook op maandag en donderdag (13:30-17:30) en dinsdag, woensdag en vrijdag (08:30-12:30) voor u klaar!

RedactieEven voorstellen: Romy!