Even voorstellen: Sophie!

RedactieAlgemeen

Hallo allemaal!

Mijn naam is Sophie Louter en tweedejaars student. Na het behalen van mijn propedeuse Rechtsgeleerdheid ben ik gaan zoeken naar een manier waarop ik kennis kon maken met de praktijk van de juridische wereld. Tijdens het eerste jaar van mijn studie kreeg ik voornamelijk te maken met de theorie van het vakgebied. Dat maakte mij heel nieuwsgierig naar het werk van de Stichting Rechtswinkel Rotterdam. Ik besloot om te gaan solliciteren en ben nu bijna een jaar werkzaam als vrijwilliger.

Wat ik van het werk als vrijwilliger bij de rechtswinkel geleerd heb, is dat we heel veel kunnen betekenen voor iemand die ons opbelt. Wat voor ons een simpel op te lossen probleem lijkt, kan voor een beller een probleem zijn waar ze maar niet uitkomen en hulp bij nodig hebben. Het geeft dan ook een goed gevoel als je een telefoongesprek af kunt sluiten met een tevreden beller die zijn probleem kan gaan oplossen met behulp van ons juridisch advies.

Daarnaast krijgen we ook cliënten die hulp van ons nodig hebben bij ingewikkeldere problemen. Het is voor ons dan een leuke uitdaging om, met behulp van bij ons aangesloten advocaten, de cliënt bij te staan in zijn zaak en ook hem uit de brand te helpen.

Tot horens!

Sophie

RedactieEven voorstellen: Sophie!