Uw werkgever betaalt uw loon niet uit: wat nu?

RedactieAlgemeen

Het vorderen van onbetaald loon

Het is helaas niet ongebruikelijk dat een werkgever ‘vergeet’ loon te betalen. Dit kan voor een werknemer lastig zijn. Want hoe betaal je nu je vaste lasten?

Wanneer je werkgever je geen loon uitbetaalt, kan je daar stappen tegen ondernemen. Allereerst is het verstandig contact met de werkgever op te nemen. Misschien is er namelijk sprake van een misverstand, en kan dit makkelijk opgelost worden. Wanneer dit echter niet werkt en je loon nog steeds niet uitbetaald wordt, kan je een loonvordering opstellen. Een loonvordering kan je verwerken in een brief die je naar de werkgever verstuurt. Verstuur deze brief zowel aangetekend als met de gewone post. In de brief geef je aan welke functie je vervult, sinds wanneer je deze functie vervult, over welke maand je geen loon gekregen hebt, en wanneer je je loon ontvangen zou moeten hebben. Vervolgens geef je aan dat je binnen zeven dagen na de datum van je brief je loon, waar je het bedrag ook van noemt, wil ontvangen. Hierbij geef je ook aan dat je hier een loonspecificatie van wil ontvangen. Er zijn een aantal voorbeeldbrieven van een loonvordering op internet te vinden.

Een loonvordering kan tot vijf jaar na dato ingesteld worden. Het is niet nodig dat je dan nog bij dezelfde werkgever werkzaam bent als waar je een loonvordering tegen in wil stellen. Mogelijk geeft je werkgever geen gehoor aan je loonvordering. Stuur je werkgever dan een herinnering, waarin je de loonvordering herhaalt en eventueel wettelijke rente en verhoging eist.

Werkt ook dit niet, of heb je vragen over een loonvordering? Neem contact met ons op!

RedactieUw werkgever betaalt uw loon niet uit: wat nu?