De juiste verzekering voor uw wintersport!

RedactieAlgemeen

Ieder jaar gaat heel Nederland massaal naar wintersportgebieden om te gaan skiën, sleeën of langlaufen. Maar het is niet alleen maar plezier tijdens dit soort vakanties. Vaak kunnen er ook vervelende dingen gebeuren!

Gaat u deze winter zelf op wintersport? Zorg dat u dan goed verzekerd bent met de juiste dekking tegen onverwachte kosten bij een ski- of snowboardongeval! Uw standaard basisverzekering dekt namelijk niet alles.

U kunt het beste een reisverzekering afsluiten wat ook de wintersport dekt. Reisverzekeraars verstaan hieronder iedere sport die van sneeuw en/of ijs afhankelijk is. Dit moet apart worden meeverzekerd omdat wintersport een bijzondere vorm van sporten is die vaak extra risico’s met zich meebrengt. Het skiën zelf is vaak gevaarlijk door overvolle pistes en hoge snelheden.

Medische kosten in het buitenland worden namelijk niet altijd (volledig) vergoed. Bij een wintersportdekking worden onvoorziene uitgaven vergoed zoals kosten van vervoer per helikopter of gipsvlucht. Maar soms ook zelfs de kosten van gemiste skilessen door ziekte of een ongeval. Naast deze vergoedingen dekt de wintersportdekking ook de extra reis- en verblijfskosten die door ziekte of een ongeluk erbij komen. Bij een bekende gipsvlucht kost het u al snel een bedrag van 2000 euro. Daarnaast is een kortlopende reisverzekering vaak maar rond de paar euro per dag.

Echter, let er wel op dat het off-piste gaan vaak niet automatisch verzekerd is. Zakelijke reizen, schade aan skistokken of schade ontstaan door bijvoorbeeld ijshockey of bobsleen wordt vaak niet vergoed.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je niet om medische redenen terugkeren, maar om bijvoorbeeld een onverwacht overlijden van een familielid. Mocht u hierdoor tijdens deze vakantie dan onverhoopt terug naar Nederland moeten, dan kunt u een vergoeding vragen voor de niet-genoten reisdagen. De kosten voor terugkeer worden ook door de annuleringsverzekering vergoed.

Let wel op dat er vaak voorwaarden aan de annuleringsverzekering zitten. De verzekering moet binnen een bepaalde periode na het boeken worden afgesloten. Daarnaast heeft u alleen recht op de annuleringsverzekering als het om een onzekere gebeurtenis gaat.

Mocht u nog vragen hebben over verzekeringen met betrekking tot vakanties kunt u ons altijd telefonisch bereiken!

RedactieDe juiste verzekering voor uw wintersport!