Word jij onze nieuwe collega?

RedactieAlgemeen

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die ons leuke team komt versterken! Ben jij een ambitieuze WO-rechtenstudent? Heb jij je propedeuse behaald en kan je niet wachten om praktijkervaring op te doen? Wil jij daarnaast jouw steentje bijdragen aan de maatschappij? Solliciteer dan nu!

Stichting Rechtswinkel Rotterdam is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om de sociaal en economisch zwakkeren in de samenleving bij te staan bij juridische problemen. De Rechtswinkel is gevestigd op de Erasmus Universiteit.

Wij doen dit op twee manieren:

  • Op werkdagen verzorgen wij een telefonisch spreekuur. Samen met een aantal collega’s zit je aan de telefoon en probeer je zoveel mogelijk juridische vragen te beantwoorden.
  • Daarnaast verzorg je eens in de twee maanden, in samenwerking met een collega en een advocaat, een open spreekuur: hierbij sta je cliënten mondeling te woord en help je cliënten door namens hen schriftelijk contact op te nemen met de wederpartij.

Naast deze werkzaamheden worden er ook nog eens leerzame activiteiten georganiseerd. Zo krijg je eens in de maand scholing door een advocaat, praktijkjurist of wetenschappelijk docent. De scholingen worden georganiseerd na de Algemene Medewerkers Vergadering (AMV) op de eerste maandag van de maand. Deze scholingsavonden en AMV’s zijn verplicht.

Dus, onderschrijf jij onze doelstellingen en vind je het een uitdaging om mensen met jouw kennis op weg te helpen? Dan bieden wij jou deze geweldige kans. Zo verbreed je niet alleen je juridische kennis, maar vergroot je ook je sociale vaardigheden. Kortom, wij vragen niet veel, maar je krijgt er wel een hoop voor terug!

Kun jij tenminste vier uur per week vrijmaken gedurende anderhalf jaar? Solliciteer dan uiterlijk 26 januari door een e-mail te sturen naar solliciteren@rechtswinkelrotterdam.nl met daarin jouw motivatiebrief en CV.

Wij streven ernaar om sollicitanten uiterlijk 28 januari uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 5 en 6. Daarna kun je worden uitgenodigd om twee dagen mee te komen lopen.

 

RedactieWord jij onze nieuwe collega?