Zwanger als zzp’er: waar heb je recht op?

RedactieAlgemeen

zwanger-midden

Zwanger en zzp Als je zwanger wordt in loondienst, dan ga je met verlof en krijg je gewoon doorbetaald. Maar hoe zit dat bij zzp’ers?

Het was even slikken toen Sabine Evers zich meldde voor een lesje Mom in Balance, een populair bootcamp voor zwangere vrouwen. Tijdens het voorstelrondje vertelde de ene na de andere aanstaande moeder hoezeer ze uitkeek naar haar verlof. Nog even aftellen en dan een paar maanden volop genieten van de baby. Heerlijk! Totdat zij aan de beurt was. Iedereen keek haar verwachtingsvol aan. En wanneer mag jij? „Verlof? Welk verlof?” antwoordde Evers. „Ik werk gewoon door.” Verbazing op de gezichten. „Doorwerken? Wat erg! Daar zou je toch gillend gek van worden?”

Toch is Evers niet de enige die zzp-moeder wordt. Tussen 2010 en 2016 groeide het aantal vrouwelijke ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met 46 procent. Van hen zijn 289.000 zelfstandige zonder personeel, zegt het CBS in zijn recentste telling eind 2014. Hoeveel van hen moeder zijn wordt niet bijgehouden, maar het UWV kan wel vertellen dat zij jaarlijks ongeveer 10.000 uitkeringen verstrekken aan zwangere zelfstandigen.

Waar heeft u al zwangere zzp’er recht op?

  • Zwangere zzp’ers hebben sinds 2008 recht op een uitkering van ten minste zestien weken. Deze zogenoemde ZEZ-uitkering kunnen ze aanvragen bij het UWV.
  • De uitkering is maximaal het wettelijk minimumloon: 1.524,60 euro bruto per maand. Wie kan aantonen meer dan 1.225 uur per jaar te hebben gewerkt, ontvangt dit maximum.
  • Het is mogelijk een uitkering met terugwerkende kracht aan te vragen. In principe wordt de uitkering nog toegekend wanneer de aanvraag uiterlijk het jaar na de zwangerschap is gedaan. In schrijnende gevallen kan het UWV daarvan afwijken.
  • Aanvragen kan vanaf 24 weken, maar uiterlijk twee weken voor de ingangsdatum van het verlof. Bericht volgt binnen acht weken.
  • Na afloop van de uitkering ontvangen de moeders 8 procent vakantiegeld.
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die zwangerschap en bevalling dekken bestaan ook. Soms is er een wachttijd van een of twee jaar. Niet alle verzekeringen dekken het gehele verzekerde bedrag. Een verzekeraar kan de uitkering verminderen wanneer een zzp’er ook de ZEZ-uitkering ontvangt.
bron: www.nrc.nl
(https://www.nrc.nl/next/2016/01/20/ik-weet-nu-dat-verlof-is-belangrijk-1578487)
RedactieZwanger als zzp’er: waar heb je recht op?