Stel, u krijgt op een dag een dagvaarding op de deurmat. Wat moet u doen? U kunt bellen naar de Rechtswinkel voor advies hierover. Wij leggen u onder andere uit hoe de procedure eruit ziet en wij kunnen u adviseren wat u het beste kunt doen.

Er zijn vele juridische instanties zoals incassobureaus, gerechtelijke instanties en mediators. Al deze procedures verschillen van elkaar. Wij helpen u graag bij de verheldering van de werking van deze procedures.

Verder kunt u bij ons terecht met o.a. de volgende vragen:

  • Wat houdt een dagvaarding in?
  • Hoe en waarop mag een deurwaarder beslag leggen?
  • Heb ik een advocaat nodig als ik mijn probleem bij de rechter wil oplossen?
  • Kan ik mijn probleem ook buiten de rechter om oplossen?


Eersterechtshulp.nl

Eersterechtshulp.nl is in 2012 opgericht met de doelstelling eenieder de mogelijkheid te bieden gratis een advocaat, mediator of bewindvoerder te raadplegen.

Bedrijven of particulieren die ten onrechte een verkeersboete hebben ontvangen kunnen op de website van Eersterechtshulp.nl daartegen gratis in bezwaar gaan. Daarnaast biedt Eersterechtshulp.nl personen die ten onrechte in voorlopige hechtenis hebben verbleven op een politiebureau en/of huis van bewaring de mogelijkheid om gratis een schadevergoeding aan te vragen ter compensatie. Alleen voor het opstellen van een verzetschrift tegen een strafbeschikking wordt (om de kosten te dekken) €10 in rekening gebracht.

Inmiddels is Eersterechtshulp.nl uitgegroeid tot één van de grootste juridische hulpplatforms van Nederland. Met dank aan vrijwilligers (waaronder oud-rechters), (pro deo) advocaten, mediators, bewindvoerders, rechtswinkels en online samenwerkingspartners kan alle hulp gratis of (in geval van verzet tegen een strafbeschikking) voor een kostendekkende prijs worden aangeboden.

Mocht Rechtswinkel Rotterdam u onverhoopt niet verder kunnen helpen, dan raden wij u aan om de website van Eersterechtshulp.nl te bezoeken voor meer informatie en (gratis) juridische ondersteuning.