Even voorstellen: Lisanne

RedactieMedewerkers

img_1960Hoi allemaal,
Ik ben Lisanne, ik ben 20 jaar oud en ik ben een derdejaars studente Rechtsgeleerdheid. Ik hoop komend jaar deze bachelor helemaal af te ronden.

In mijn tweede studiejaar wilde ik graag iets naast mijn studie gaan doen, om zo meer ervaring op te doen en mijn kennis in de praktijk toe te kunnen passen. Ik kwam toen bij de Rechtswinkel Rotterdam terrecht en daar werk ik nu al een jaar met heel veel plezier. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen in onze samenleving de kans heeft om zonder al te veel drempels juridisch advies in te kunnen winnen. Ik ben daarom ook heel blij dat wij met de Rechtswinkel die drempel kunnen verlagen en mensen met onze kennis kunnen helpen.

Sinds mei dit jaar ben ik ook penningmeester binnen het bestuur van de Rechtswinkel. Deze functie vervul ik met heel veel passie en plezier. Ik vind het dan ook fijn om bij te kunnen dragen aan het voortbestaan van de Rechtswinkel.

Naast deze studie gerelateerde activiteiten, kijk ik graag films en vind ik het leuk om met mijn vriendinnen af te spreken.

Ik vind de rechtsgebieden arbeidsrecht en strafrecht het meest interessant. Arbeidsrecht is een gebied waar bijna iedereen mee te maken heeft. Het is een ontzettend levend en dynamisch rechtsgebied, waarbij voornamelijk het ontslagrecht in de afgelopen jaren veel veranderingen heeft ondergaan.

Strafrecht staat vooral heel bekend  door de grootse en sensationele zaken. Ik vind juist de onderzoeken daarachter heel interessant: hoe worden de bewijzen verzameld en hoever mag de politie gaan om deze bewijzen rond te krijgen? Het lijkt mij dan ook heel interessant om mij hier in de toekomst meer in te specialiseren.

RedactieEven voorstellen: Lisanne