De Stichting Rechtswinkel Rotterdam is op zoek naar nieuwe collega’s!

RedactieAlgemeen

Ben jij een ambitieuze WO-rechtenstudent en kan je niet wachten om praktijkervaring op te doen?

Dan is de rechtswinkel de ideale werkplek voor jou!

Stichting Rechtswinkel Rotterdam is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om de sociaal en economisch zwakkeren in de samenleving bij te staan bij juridische problemen. Wij doen dit op twee manieren:
Op werkdagen verzorgen wij een telefonisch spreekuur. Samen met een collega zit je aan de telefoon en probeer je zoveel mogelijk juridische vragen te beantwoorden. Daarnaast verzorg je eens in de twee maanden, in samenwerking met een collega en een advocaat, een open spreekuur: hierbij sta je cliënten mondeling te woord en help je cliënten in de verdere procedure.

Naast deze leerzame werkzaamheden worden er ook nog eens leerzame activiteiten georganiseerd. Zo krijg je eens in de maand scholing door een advocaat, praktijkjurist of wetenschappelijk docent. Deze scholingsavonden zijn verplicht, dus zorg ervoor dat je eens in de maand op maandagavond beschikbaar bent.

Dus, wil jij graag praktijkervaring opdoen, onderschrijf jij onze doelstellingen en kan je ongeveer vier uur per week vrijmaken gedurende anderhalf jaar? Dan bieden wij jou deze geweldige kans. Zo verbreed je niet alleen je juridische kennis, maar vergroot je ook je sociale vaardigheden. Kortom, wij vragen niet veel maar je krijgt er wel een hoop voor terug!

Ben je geïnteresseerd en heb je je WO-propedeuse op zak? Kom dan bij ons solliciteren.

Ga naar http://rechtswinkelrotterdam.nl/solliciteren en solliciteer direct!