Even voorstellen: Moa!

RedactieMedewerkers

Hi allemaal!

Mijn naam is Moa, ik ben 21 jaar oud en ondertussen bijna een jaar werkzaam bij de Stichting Rechtswinkel Rotterdam. Daarnaast ben ik met veel plezier bezig met de master Arbeidsrecht en houd ik van tijd met vrienden doorbrengen, lekker eten, sporten en reizen. Het werken bij de Rechtswinkel heeft voor een belangrijk deel de keuze voor deze master beïnvloed. Van begin af aan ben ik veel in aanraking gekomen met interessante arbeidsrechtelijke zaken. Dit varieert van het niet nakomen van cao-verplichtingen tot vervelende arbeidsongevallen. Het is erg interessant hier elke dag meer over te leren. Ik durf dan ook met zekerheid te zeggen dat mijn ervaring bij de Rechtswinkel een mooie basis is voor de rest van mijn carrière.

Gedurende de bachelor rechtsgeleerdheid voelde ik sterk de behoefte opgedane kennis in te zetten voor mensen die het nodig hebben. Niet iedereen heeft de kennis of de mogelijkheid om juridische situaties op een goede manier te behandelen. Dit kan ik me heel goed voorstellen. Ik vind het erg fijn om met of voor deze mensen een werkbare en rechtvaardige oplossing te vinden. Je studeert immers rechten om de problemen te begrijpen waar mensen in het dagelijks leven tegenaan lopen en hen daarin te ondersteunen, wie deze mensen of problemen ook zijn. Waarom zou je dat niet al gedurende je studie doen? Het werk bij de Rechtswinkel past hier perfect bij!

Ik ben erg geïnteresseerd in de mensen en de wereld om me heen. Mede door te werken bij de Rechtswinkel maak ik van deze interesse mijn praktijk. Het laat mij zien hoe omvangrijk en complex het recht is en dat iedereen daar op de een of andere manier mee te maken krijgt. Het is ontzettend interessant en uitdagend om samen met mijn leuke collega’s te proberen mensen steviger in hun schoenen te laten staan op juridisch vlak. Hier ga ik de komende tijd dan ook zeker mee door! Mijn collega’s en ik staan op maandag en donderdag (13:30-17:30u) en dinsdag, woensdag en vrijdag (8:30-12:30u) klaar om uw juridische vraag telefonisch te beantwoorden.

Tot horens!