Nieuwe collega’s gezocht

Beste studenten,
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s die ons leuke team komen versterken! Ben jij een ambitieuze WO-rechtenstudent? Heb jij je propedeuse behaald en kan je niet wachten om praktijkervaring op te doen? Wil jij daarnaast jouw steentje bijdragen aan de maatschappij? Dan is de rechtswinkel de ideale werkplek voor jou!

Stichting Rechtswinkel Rotterdam is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om de sociaal en economisch zwakkeren in de samenleving bij te staan bij juridische problemen. Wij verrichten onze werkzaamheden vanuit ons kantoor bij Blaak
Wij doen dit op twee manieren:
• Op werkdagen verzorgen wij een telefonisch spreekuur. Hierbij zit je samen met een aantal collega’s aan de telefoon en probeer je de juridische vragen van onze cliënten te beantwoorden;
• Daarnaast verzorg je eens in de twee maanden, in samenwerking met een collega en een advocaat, een open spreekuur. Hierbij sta je cliënten mondeling te woord en help je cliënten door namens hen schriftelijk contact op te nemen met de wederpartij.

Daarnaast organiseren wij leerzame activiteiten. Zo krijg je eens in de maand scholing door een advocaat, praktijkjurist of wetenschappelijk docent. De scholingen worden georganiseerd na de Algemene Medewerkers Vergadering (AMV) op de eerste maandag van de maand. Deze scholingsavonden en AMV’s zijn verplicht.

Naast deze leerzame activiteiten zijn wij ook een hecht team. Wij organiseren gedurende het jaar meerdere uitjes en vinden het leuk om na de AMV’s gezellig te borrelen.

Dus, onderschrijf jij onze doelstellingen en vind je het een uitdaging om mensen met jouw kennis op weg te helpen? Dan bieden wij jou deze geweldige kans. Zo verbreed je niet alleen je juridische kennis, maar vergroot je ook je sociale vaardigheden. Kortom, wij vragen niet veel, maar je krijgt er wel heel wat voor terug!

Hebben wij jouw interesse gewekt en kun jij tenminste vier uur per week vrijmaken gedurende anderhalf jaar? Solliciteer dan uiterlijk zondag 24 september 2023 door jouw motivatiebrief, cijferlijst en CV op te sturen via de website www.rechtswinkelrotterdam.nl/solliciteren. Laat je niet afschrikken door het opsturen van je cijferlijst, je motivatie weegt minstens zo zwaar.
Wij streven ernaar om sollicitanten uiterlijk in week 39 uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 39/40. Mocht je in week 39/40 niet beschikbaar zijn voor een kennismakingsgesprek, laat het ons dan weten. Na een kennismakingsgesprek kun je worden uitgenodigd om twee dagen mee te komen lopen.
Mail voor eventuele vragen naar solliciteren@rechtswinkelrotterdam.nl

We zien je sollicitatie graag tegemoet!