Schade Zonder Bewijs: Wat Te Doen Als Bedrijf Schade Veroorzaakt?

RedactieAlgemeen

Als u schade aan uw auto of woning ondervindt door werkzaamheden die zijn uitgevoerd door een door u ingehuurd bedrijf, en u hebt geen bewijs in de vorm van foto’s of video’s, dan zijn er nog steeds stappen die u kunt ondernemen om uw recht op schadevergoeding te claimen.

Volgens artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek heeft de wederpartij de plicht om te bewijzen dat de schade niet door hen is veroorzaakt. Hierdoor bent u als slachtoffer in een sterkere positie om uw recht op vergoeding te claimen, zelfs zonder bewijs.

Verder kunt u bewijzen verzamelen door middel van facturen en e-mails die aantonen dat u het bedrijf hebt ingehuurd en wanneer de werkzaamheden hebben plaatsgevonden. Het inschakelen van getuigen en schade-experts kan ook bijdragen aan het onderbouwen van uw verhaal.

Tenslotte is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen en juridische bijstand in te schakelen, volgens artikel 3:310 van het Burgerlijk Wetboek, die de termijn voor het instellen van een claim beperkt.

In het kort, alhoewel bewijs in de vorm van foto’s of video’s nuttig kan zijn, zijn er andere manieren om uw recht op schadevergoeding te claimen als een bedrijf schade veroorzaakt. Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen en juridische bijstand in te schakelen.